De Bikse Ruiters

Voor de echte pony en paardenliefhebber

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home 't Hoefijzerke
't Hoefijzerke

 Hoefijzerke mei 2013

 

Door Maxime Roozen

Hallo iedereen,

 

Er is aan mij gevraagd het hoefijzerke te schrijven, ik doe het over het ponykamp!

 

 hoefijzerke maxime 2hoefijzerke maxime 1Pony kamp 2013 14-15 augustus

 

We zijn op ponykamp geweest in de veluwen we kwamen om half 9 sochtens aan bij The Mill Ranch. Dat was een Western ranch. We zijn om 10.00 uur gestart met de 1e les en duurde ongeveer 1 ½ uur de 2e les ook. We hadden echt super leuke pony's en paarden. Toen om 2 uur zijn we een hele leuke bosrit gaan maken. Heel hard racen door het mulle zand. Dat was zo leuk! We hebben heel veel en heel hard gegaloppeerd. Dat was echt heel gaaf! We kwamen om half 6 weer terug op The Mill Ranch.

hoefijzerke maxime 3hoefijzerke maxime 4


Toen daarna zijn we ergens gaan eten en daarna naar de groepsaccomodatie gegaan. Het was super groot maar we zaten daar met zn 5e en het was eigenlijk voor een hele grote groep bedoeld. We hebben die avond een spelletje gedaan en toen die volgende ochtend zijn we naar het bos gegaan om te wandelen. Het was heel mooi daar. We zijn toen het begon te regenen even gaan schuilen bij een stal, daar hadden ze een mooi paard staan het ras was een Jazz x Gribaldi. Toen het was gestopt met regenen en zijn we weer verder gewandeld. Toen rond half 4 gingen we weer naar beek en hadden de ouders van Daphne van Noort een BBQ geregeld. Dat was heel lekker. Toen nog even bijgekletst en we zijn toen naar huis gegaan en was het ponykamp al weer voorbij. Maar het was echt een super leuk kamp, om niet te vergeten!

ik geef de beurt aan Michelle, veel plezier met het schrijven van het volgende hoefijzerke!


Groetjes, Maxime Roozen

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoefijzerke mei - augustus 2012

 

Hallo allemaal,

Er is aan mij gevraagd om het hoefijzerke te schrijven, heel erg leuk!

Ik ben Pleuni Heessels en ben 20 jaar. Ik geef nu sinds 2 jaar les bij ponyclub de Bikse ruiters. Ik heb het erg naar me zin. Het is altijd gezellig. Ik ben zelf erg fanatiek geweest in de ponysport, maar toen werd ik 18 jaar en moest ik overstappen naar de paarden, dit heb ik niet gedaan i.v.m de opleiding die ik ging volgen. Ik moet nu om het weekend werken, en het andere weekend wil ik ook graag opstap want dit ik ook 1 van mijn grote hobby’s!! Ik zit nu in me examen jaar van de opleiding Verzorgende niveau 3, als ik hier mee klaar ben wil ik weer heel graag een jong paard en wedstrijden rijden. Ik heb nu een paard die ik thuis train samen met mijn zusje.peluniekamp

Het is een hele leuke ponyclub met veel gezelligheid en leuke activiteiten. Dit jaar hadden we weer een ponykamp en dat was weer super gezellig! We hadden een cursus mountainbike, en we gingen een dagje naar stal bartels. Ook de spooktocht was weer gaaf!

Ik hoop dat er nog veel leden bij zullen komen! Hoe meer zielen hoe meer vreugd!!!

Ik geef het hoefijzerke door aan JULIA! Succes!

 

pleunie

 

Hoefijzerke maart - april 2012

Door Jana Woestenberg

Hallo allemaal....

Er is mij gevraagd om het hoefijzerke te schrijven
Bedankt daarvoor

Ik zit nu al ongeveer 3 jaar bij de club (ik en zoef )
Ik vind het super leuk. Mijn pony zoef ook.

IMG 1143bHij is de laatste tijd erg braaf, maar soms komt hij zijn naam na !!!!!!!!!
Ik vind de activiteiten super leuk het kamp is altijd gezellig en lollig En de lessen vind ik en zoef super top.
De laatste tijd regent het als het les is dat is soms 
vervelend maar ook grappig.
De buitenritten van de club vind ik heeeeeel leuk en gezellig de onderlingenwedstrijd
vind ik heel leuk en top en vooral de barbeque is na afloop super gezellig.

ik hoop dat er nog veel meer leden bij komen dan word het nog gezelliger

Dit was het dan ik hoop dat jullie het iets vonden

Ik geef de beurt door aan Pleunie


====================

 

 

Hoefijzerke januari - februari 2012

nele1

 

Door Nele Kapteijns

 

Hoi allemaal,
 
Er is aan mij gevraagd of ik ook een hoefijzerke wil schrijven maar ik vind dit best wel moeilijk.
Ik ben nu nu  een paar maanden bij de Bikse  ruiters met mijn pony Hugo en hij heeft al veel bijgeleerd.
Ook al is hij nog wel ondeugend en doet hij nogal eens wat bokken,vind ik de lessen bij de ponyclub toch wel erg leuk.
Vooral als we ook gaan springen.Dat vinden we alletwee ook erg leuk om te doen.Hij wil er niet altijd de eerste keer meteen erover
maar hij moet van mij wel hoor!
Als wij thuis een bosritje rijden ,gallopeer ik al helemaal alleen met hem door de bossen en dat vind ik keileuk om te doen.
Ik ben nu thuis ook al met Belle aan het rijden en als alles goed blijft gaan,hoop ik dat ik in de lente met Belle kan komen oefenen bij
de ponyclub.Ik vind het ook erg leuk dat ik met Belle mag gaan rijden maar Hugo blijft ook wel mijn stoere en lieve pony.
Ik heb erg veel zin in de buitenrit komende zondag en Hugo ook!!!

Ik wil het volgende hoefijzerke doorgeven aan Jana
 
groetjes van Nele en Hugo

====================

 

 

Hoefijzerke november - december 2011

Door Nicole van den Broek

Hallo iedereen,

rijdenderuiter

 

Deze maand is het aan mij de beurt om het hoefijzerke te schrijven, ik ga het doen over de rijdende ruiter.
Op donderdag 17 november is de rijdende ruiter langs geweest bij onze club. Om kwart over zeven begon deze avond en kwamen alle leden en sommige met wat vrienden of kennissen naar de club. Zelf was ik samen met Margo gekomen. Als eerste kregen we een boekje met allerlei producten die de rijdende ruiter bij zich had of voor je kon bestellen. Daarna vertelde ze iets over zich zelf en hoe ze bij het idee was gekomen om een rijdende winkel te beginnen. Het idee was gekomen toen ze in Deurne op school zat en een toekomstplan moest schrijven. Toen ze het aan de leraar liet zien, reageerde die enthousiast, dus heeft ze het plan verder uitgewerkt. Zelf vond ze het ook erg handig, omdat ze ook altijd last heeft van kapotte spullen en omdat het heel vervelend kan zijn als je steeds weer helemaal naar de sportwinkel moet.

 

Daarna vertelde ze wat over de spullen die ze bij zich had en welke spullen er in de aanbieding waren. Ze had allerlei verschillende dingen bij, kleine dingetjes, zoals borstels en frontriemen, maar ook grotere dingen, zoals dekjes en laarzen. Ook had ze een nieuw ontwormingsproduct bij, heel handig aan het product was dat je het gewoon 5 dagen door het voer kan mengen en dus niet in de mond van je paard hoeft te spuiten. Verder hadden ze ook nog hoge en lage bontlaarzen, vesten, rijbroeken, halsters, winterdekens en nog veel meer bij zich. Het was erg leuk om rond te kijken tussen alle spullen. Michelle had ook al haar oude penny’s op een tafeltje gelegd om gratis mee te nemen, dat vonden Jana, Nele, Julia, Daphne, Maxime & Britney natuurlijk erg leuk. Die gingen dan ook allemaal met een dikke stapel penny’s naar huis.
Erg fijn aan de rijdende ruiter vond ik dat je ook spullen kon bestellen en dat ze die dan later komen brengen.
Op woensdag 30 november kwam de rijdende ruiter dan ook weer naar de club toe met de spullen die we er nog besteld waren.
Zelf heb ik lekker warme bontlaarsjes en handschoenen gekocht. Omdat die er nog niet waren kwamen ze die op 30 november nabrengen. Dat vond ik erg fijn, want normaal moet je dan weer helemaal terug naar de winkel en dat hoefde deze keer niet.
Ik denk dat iedereen een leuke avond heeft gehad toen de rijdende ruiter bij onze club was.

Ik geef de beurt aan Nele, veel plezier met het schrijven van het volgende hoefijzerke!

Groetjes Nicole

 ====================

 

Hoefijzerke september - oktober 2011

Door Daphne van Noort

Hallo iedereen,

P1050477

Deze keer is het aan mij de beurt om het hoefijzerke te schrijven. Ik ga het doen over het ponykamp! 

 

Meestal is het ponykamp in de herfstvakantie, maar dit jaar in het eerste weekend van de zomervakantie. Dit jaar was het thema ‘Ik Hou Van Holland’. We hadden twee teams, team oranje en team rood-wit-blauw. En we hadden natuurlijk ook onze eigen Linda de Mol! Ook hadden we een leuk ezeltje die door alle kamers kroop. Haar naam was Milou!

P1050439

We sliepen en aten natuurlijk weer in ons clubhuis. Het was natuurlijk ook dit jaar weer een superleuk ponykamp!

We hadden in het donkere bos een soort smokkelaarspel, waar iemand je ook kon betrappen. Als je zo iemand hoorde, kon je ook gewoon 20 minuten heel stil blijven zitten, maar dat werkte niet echt…  We hebben ook spellen gedaan waarin je goed samen moest werken met je team. Je speelde dan tegen het andere team. We hebben ook een kampvuur gehad, waar je dan ook marshmallows bij kon bakken, maar dat deed wel pijn aan je ogen.  Bij dat warme kampvuur hadden we ook mikado, aan sommige mikadostokken zaten opdrachten zoals: draai zo snel mogelijk een rol wc-papier om iemand heen, maak een verhaal met een aantal woorden en sla een spijker in een dik stuk hout (dat moeilijker ging dan verwacht).

kampvuur

We zijn ook heel creatief bezig geweest. We hebben zelf flyers gemaakt die we dan uit konden delen op de Hilver Zomer Avond (waar we ook stonden). We hadden ook een superleuke fotoshoot. Die foto’s staan ook allemaal op de site. We hebben ook levend memorie gedaan waar je bijvoorbeeld een slang was. We hebben ook lekker pannenkoeken gebakken op een gourmetstel. We hebben ook het ‘Ik Hou Van Holland’ spel gedaan. Met natuurlijk onze eigen Linda de Mol!

P1050509

We hebben ook gesurvivalt. Daar hadden we een lage survivalbaan gedaan, daarna zijn we omhoog geklommen op een hele hoge klimwand. Daarna hebben we een hoge survivalbaan gedaan, en als laatste van een hele hoge kabelbaan naar beneden gegaan.

P1050604

We hebben ook een hele enge spooktocht gehad, voordat we echt het bos ingingen las Vera een verhaal over de rijdende ruiter zonder hoofd, toen we het hele verhaal hadden gehoord durfden we bijna het bos niet meer in. Jan de Bresser kwam ook langsrijden als de rijdende ruiter zonder hoofd. Het was een super enge, maar toch ook leuke spooktocht. Gelukkig kon iedereen daarna nog gewoon slapen. Als afsluiter hadden we ook een ouderavond met een quiz die in het teken stond van De Bikse Ruiters. Helaas was het ponykamp daarna alweer voorbij… Dit was ook weer een ponykamp om niet te vergeten!

Ik geef de beurt door aan Nicole van de Broek, veel plezier met schrijven!

Groetjes Daphne

===============

 

Hoefijzerke juli / augustus 2011

Door Demi van Raak


Hallo iedereen, 

Demi met CocoDeze maand mag ik het hoefijzerke schrijven en ik ga schrijven over de brabantse kampioenschappen!
Wij moesten op deze dag 4tal rijden omdat we kringkampioen waren geworden, Britney en ik moesten zelf ook rijden.
Omdat het weer niet mee zat werd alles 2 uur verschoven dus nu begon alles om 12 uur. Eerst kwam de dressuur dus Britney en ik.
Daarna kwam iedereen aan en zadelde we met zn alle de pony's op om los te gaan rijden, we liepen na een ring waar we eerst even voor ons zelf gingen rijden en daarna gingen we achter elkaar.
We oefende wat en daarna liepen we met het 4tal en alle ouders en pleuni na de ring toe. Eenmaal in de ring ging alles super goed en hadden we een super proef gereden! 
Toen we de ring uit kwamen zei iedereen ook dat het super goed ging en wij zelf waren ook tevreden.
Britney en ik zagen dat de uitlag op gehangen werd voor het individuele dressuur en gingen kijken.
Britney was 9de met 185 en 187 punten, en ik was 15de met 181 en 190 punten.
We gingen weer terug na onze pony's en toen kwam de uitslag, we waren eerste van onze ring dus mochten we overkampen!
we gingen snel weer rijden en achter elkaar, daarna mochten we weer opnieuw de ring in.
We waren natuurlijk allemaal wat zenuwachtig. Deze proef ging helaas niet zo goed als onze eerste maar natuurlijk ook zeker niet slecht!
Toen brachten we onze pony's terug na de trailer en gingen we wachten op de uitslag.
Als eerste riepen ze af dat we eerste waren geworden in onze ring, maar dat wisten we al.
Daarna na heel erg lang wachten was de prijs uitrijking van het overkampen (dachten we), we waren heel erg zenuwachting en hielden elkaar vast, maar dat was hem niet we hadden het verkeerd verstaan!
Na nog zn 3 pogingen kwam hij echt! helaas waren we 2de geworden, maar het is natuurijk een hele overwinning en we mogen naar de Nederlandse kampioenschappen!!
Toen de prijs uitrijking was geweest gingen we met z'n alle nog even wat drinken en daarna gingen we de pony's terug na huis brengen.
Ik vond het een heel gezellige dag en heb erg veel zin in het NK!

Ik geef de beurt door aan Daphne van Noort, veel plezier met schrijven!

Hieronder is een film van het Brabants Kampioenschap. Deze film is gemaakt door Daphne.


Groetjes Demi

=====================

 

 

 

Hoefijzerke Mei - Juni 2011

door Saskia van Zon IMG_5263

 

Hallo allemaal!

Voor mij de eer om het eerste hoefijzerke te mogen schrijven voor onze site! Na een tijdje na denken heb ik er voor gekozen om over de buitenrit te schrijven.

buitenrit1

Onze eerste gezamenlijke buitenrit van dit jaar hebben wegereden op 18 Mei. Rond half 7 stonden we met zijn allen op het oefenterrein om te vertrekken. Natuurlijk moest er eerst een groepsfoto worden gemaakt wat nog niet zo makkelijk bleek te zijn! Zeker met een paar ongeduldige pony's die het liefst meteen vertrokken. Nadat we er in geslaagd waren om een goede foto te maken zijn we vertrokken in de richting van de bossen. Na ruim een uur kwamen we bij de Bokkenrijder aan waar we wat gedronken hebben en even naar de wc konden.  Daarna gingen we weer snel verder. Op de terug weg besloot onze 'reisleidster' Vera om over wat heuveltjes te rijden. Iets wat natuurlijk veel gelach en schrammen van takken opleverde. Na een gezellige rit waren we rond 10  uur weer terug op het oefenterrein. Buiten een blauwe knie van Milou (die tegen een paaltje was gereden) was de buitenrit goed verlopen.

Bikse Ruiters bestuur Alex Robben (r) en Sjef Woestenberg (r)

Ik heb het heel gezellig gehad op de buitenrit en hoop dat mijn verhaal leuk is om te lezen. Ik vond het in ieder geval leuk om te doen.

 

Mijn hoefijzerke zit er bijna op maar als laatste moet ik iemand anders aanwijzen om het hoefijzerke te schrijven voor volgende maand. Ik
gekozen voor Demi om dat te doen. Dus Demi veel succes met schrijven!

Groetjes Saskia

 

 Evenementen

Geen evenementen

Inloggen


mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterVandaag75
mod_vvisit_counterGisteren770
mod_vvisit_counterDeze week75
mod_vvisit_counterVorige week4964
mod_vvisit_counterDeze maand1470
mod_vvisit_counterVorige maand21554
mod_vvisit_counterAlle dagen1995683

We have: 7 guests online
Uw IP-adres:: 3.80.4.147
 , 
Vandaag: dec 03, 2023