De Bikse Ruiters

Voor de echte pony en paardenliefhebber

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Geschiedenis

 Geschiedenis "De Bikse Ruiters"

De eerste leden van de Bikse Ruiters

Tijdens de oprichtingsvergadering van 10 juni 1998 is Ruitersportvereniging "De Bikse Ruiters" Hilvarenbeek officieel als ponyclub van start gegaan. De statuten (een officeel papier van een notaris dat je nodig hebt om een vereniging te kunnen zijn) en een huishoudelijk reglement (regels van de club waaraan alle leden zich moeten houden) werden besproken en het lidmaatschap werd vastgesteld. Het bestuur bestond uit Dré van Dal als voorzitter, Paul de Lepper als secretaris en Jan de Bresser als penningmeester. Het verenigingssecretariaat lag bij Ria van Dal, zij is de vrouw van Dré.

Bikse Ruiters met pony Flaim en Saskia De club begon met 9 jeugdleden en heel veel enthousiaste volwassenen die de handen uit de mouwen staken om de vereniging op te zetten. De familie van Gestel stelde het oefenterrein, de kantine en een veewagen ter beschikking, het rijkostuum werd uitgekozen, Jan en Toos de Bresser schonken een travelsleeper zodat we tijdens de concoursen een eigen stek hadden, het vaandel werd ontworpen en genaaid door Ria van Dal en Toos de Bresser en de kinderen kregen de eerste lessen. Dit gebeurde onder leiding van de enthousiaste commandanten Claudia, Conny, Marion, Monique en Paul. Ook werden de eerste wedstrijden gereden. Ons eerste onderlinge concours was op 30 april 1998, waarvoor Bertha van Gestel twee bekers ter beschikking stelde. Dit zijn wisselbekers en worden jaarlijks opnieuw uitgereikt. Op 21 mei presenteerden we ons voor de eerste keer als rijvereniging in Middelbeers. In het zomerseizoen 1998 hebben we aan alle concoursen meegedaan en regelmatig een prijs gehaald.

Prijs beste sportploeg van de Gemeente Hilvarenbeek 2006
(Dat jaar ook het NK gewonnen met het 4-tal)
Bikse Ruiters Sportprijs van Hilvarenbeek

De oefenavonden waren op maandag en woensdag van 19.00-20.00 uur en om de drie maanden kwam er een nieuwsbrief uit.  Al vanaf het eerste jaar van de Bikse Ruiters worden er activiteiten georganiseerd. Het ponykamp is meteen al populair; van vrijdag t/m zondag met z'n allen leuke dingen doen waarbij het groepsgevoel heel sterk is. De laaste 6 jaren was Simone Fitters commandante en zij heeft in 2010 het zweepje overgedragen aan Pleuni Heessels. 

 

Evenementen

Geen evenementen

Inloggen


mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterVandaag120
mod_vvisit_counterGisteren770
mod_vvisit_counterDeze week120
mod_vvisit_counterVorige week4964
mod_vvisit_counterDeze maand1515
mod_vvisit_counterVorige maand21554
mod_vvisit_counterAlle dagen1995728

We have: 3 guests, 1 bots online
Uw IP-adres:: 3.80.4.147
 , 
Vandaag: dec 03, 2023